Taxatie en bodbepaling

Taxatie en bodbepaling door scootmobiel inkoop

 

Waar let scootmobiel inkoop op?

De onderstaande aspecten bepalen de dagwaarde van uw scootmobiel en het bod die scootmobiel inkoop kan geven.

Model type

Het model type van uw scootmobiel is bepalend voor de kwaliteit. Is de scootmobiel bijvoorbeeld verstelbaar of vast? Heeft het een laadstation? Welk type motor zit er in de scootmobiel? Welk type ergonomische stoel is bevestigd? Welke accessoires zitten erbij? Hoeveel draagvermogen heeft de scootmobiel etc.

Leeftijd

Houd er rekening mee dat een prijswaarde de eerste 2 jaar erg daalt. Daarna daalt de prijs iets langzamer, maar binnen maximaal 3 jaar is een scootmobiel volledig afgeschreven en nauwelijks nog iets waard. In dat geval wordt er gekeken of scootmobiel inkoop een bedrag kan bieden voor losse onderdelen.

Staat accu’s

De accu’s blijven over het algemeen in zeer goede staat, afhankelijk van hoe u ermee omgaat. Het is belangrijk dat het laden frequent gebeurt, want dat beïnvloed de levensduur. Als u de accu’s niet goed oplaadt, kan de accu kapot gaan. Komen de accu’s onder een lading van 80%, dan wordt de levensduur verkort en dus ook de prijswaarde die scootmobiel inkoop kan bieden voor uw scootmobiel.

Tips voor een lange levensduur van de accu’s:

 • Rijd de accu’s nooit helemaal leeg.
 • Laad de accu’s op in een droge ruimte en nooit bij een temperatuur die lager is dan 10°
 • Het beste is om de accu’s iedere nacht op te laden, ongeacht of u gereden heeft die dag. De accu’s kunnen nooit te veel geladen worden. Daar zorgt de druppellader voor.

Eventuele schade

Stuur altijd foto’s van de zichtbare schade mee. Zo kunnen wij een juiste prijsbepaling maken. Bij het ophalen wordt de scootmobiel nog eens uitgebreid nagelopen met u. Wanneer er extra schade bijgekomen is, zakt de prijs. Scootmobiel inkoop voorkomt graag teleurstellingen.

* U krijgt binnen 2 werkdagen een bod op uw scootmobiel.

Benodigde gegevens en scootmobiel specificaties

Om te kunnen bepalen welk bod wij kunnen uitbrengen op uw scootmobiel, hebben we een aantal gegevens van u nodig. Stuur scootmobiel inkoop de onderstaande gegevens, zodat wij de scootmobiel kunnen taxeren.

  Naam:

  Adres:

  Plaats:

  Telefoonnummer:

  Uw e-mail:

  Ophaallocatie scootmobiel:

  Scootmobiel specificaties:
  Merknaam: De merknaam van de scootmobiel (Bijvoorbeeld Quingo, Shoprider, Pride, Sterling, etc.) vindt u op de papieren van de scootmobiel of op de scootmobiel zelf.

  Modeltype:

  Max snelheid:

  Bouwjaar scootmobiel*:

  Framenummer*:

  Staat accu's: (De meeste 2e hands scootmobielen hebben zwakke accu’s, omdat ze veel hebben gereden of juist een tijd stil hebben gestaan. Vul aan de hand hiervan in: goed, redelijk of slecht.)

  GoedRedelijkSlecht

  Schade:

  Reden van verkoop:

  Aanvullende informatie:

  Upload hier foto's van uw scootmobiel: